Tamron

 

25-09-2020

 

tamron-70-3005f6da4fd5bc38

 

Zoom in en geniet van de wereld om je heen!

NIEUW Tamron 70-300mm F/4.5-6.3 Di III RXD

 

Transcontinenta B.V., distributeur van Tamron Nederland, introduceert een nieuw telezoomobjectief voor Sony E-mount full-frame mirrorless camera's: de Tamron 70-300mm F/4.5-6.3 Di III RXD (Model A047). Terwijl Tamron al veel populaire telezoomobjectieven heeft geproduceerd voor DSLR en mirrorless camera's, is de nieuwe 70-300 mm F/4.5-6.3 Di III RXD het eerste telezoom model dat ontworpen is voor full-frame mirrorless camera's. Ontwikkeld vanuit het concept om fotografen overal het plezier van het maken van tele-opnamen te bieden is dit het kleinste en lichtste 70-300mm zoomobjectief ter wereld. Met een lengte van slechts 148mm en een gewicht van 545 gram levert dit objectief toch een uitzonderlijke beeldkwaliteit.

 

De kleinste en lichtste telezoomlens ter wereld voor Sony full-frame E-mount mirrorless camera's

Tamron gebruikt een speciaal ontwerp voor mirrorless camera's en heeft opnieuw een compact formaat bereikt door het diafragma tot F/6.3 te laten verlopen naar het telebereik. De maximale diameter kon hierdoor beperkt blijven tot 77mm. Deze 70-300mm F/4.5-6.3 Di III RXD is 's werelds kleinste en lichtste telezoomobjectief voor full-frame mirrorless camera's. Het objectief is compatibel met Sony's populaire E-mount camera's en is ontwikkeld vanuit het concept om fotografen in staat te stellen het universum van 300mm telezoomfotografie makkelijker te maken.

 

Compact formaat zorgt voor maximale mobiliteit

Gebruikers kunnen genieten van hoge-resolutie beelden in combinatie met de verbluffende bokehkwaliteiten die alleen met een tele-objectief kunnen worden bereikt. De 70-300mm F/4.5-6.3 Di III RXD is een veelzijdig objectief voor het fotograferen van landschappen, sport en andere actie, huisdieren, wilde dieren en meer. Het objectief demonstreert ook de mogelijkheden voor portretfotografie, casual snapshots en scenario's waarbij je mobiel moet zijn als je uit de hand moet fotograferen. Inzoomen op verre objecten en deze dichterbij laten komen is een van de geneugten van teleopnamen. Dit nieuw zoomobjectief biedt de toegang tot die nieuwe wereld.

 

Hoogwaardige beelden en perfecte hanteerbaarheid

Tamron streeft naar een licht ontwerp als topprioriteit en heeft een compact 70-300mm F/4.5-6.3 zoomobjectief ontwikkeld dat het maken van 300mm-telefoto's makkelijker en leuker maakt.  Met de introductie van dit objectief kunnen alle fotografen, van beginners tot ervaren enthousiastelingen die op zoek zijn naar een compacte, lichtgewicht telezoom, comfortabel genieten van de voordelen van een krachtige, veelzijdige zoom zonder zich zorgen te maken over de grootte of het gewicht. Fotografen die fotograferen met in-camera beeldstabilisatie of een statief gebruiken, kunnen met dit nieuwe Tamron objectief het gewicht van hun uitrusting verminderen. Bovendien behoudt de 70-300mm F/4.5-6.3 Di III RXD een goede balans, zelfs bij gebruik met de APS-C-camera's met E-mount die kleiner zijn dan full-frame camera's (bijvoorbeeld een Sony α6500), zodat deze gebruikers kunnen genieten van het fotograferen met een nog "langere" telezoom met een equivalente telezoombereik van ca. 450mm!

 

Superieure AF houdt het scherp en stil

De AF-aandrijving bevat een sensor die de positie van het objectief nauwkeurig detecteert, terwijl de Tamron RXD-motoreenheid een geoptimaliseerde AF-regeling levert. Dit zorgt voor een zeer snelle en nauwkeurige autofocuswerking en stelt gebruikers in staat om scherp te stellen op continu bewegende onderwerpen die worden vastgelegd in de telezoomstand. Dankzij de uiterst stille AF kan het objectief discreet worden gebruikt in concertzalen en andere situaties die weinig geluid vereisen, en daardoor ook voor video-opnamen.

 

tamron-70-300-inside5f6da4fce04cd

 

Vochtbestendige constructie en coating 

Op de lensvatting en andere kritieke plaatsen, bevinden zich afdichtingen om het binnendringen van vocht en/of regendruppels tegen te gaan en een vochtwerende constructie mogelijk te maken. Dit biedt een extra beschermingslaag bij het maken van buitenopnamen onder ongunstige weersomstandigheden. Bovendien is het oppervlak aan de voorzijde van het objectief voorzien van een beschermende fluorcoating met uitstekende water- en olieafstotende eigenschappen. Het lensoppervlak is gemakkelijker schoon te vegen en is minder kwetsbaar voor de schadelijke effecten van vuil, vocht of vette vingerafdrukken, waardoor het onderhoud veel eenvoudiger is. 

 

Beschikbaarheid en prijs 

De nieuwe Tamron 70-300mm F/4.5-6.3 Di III RXD (Model A047) zal, zover nu bekend, vanaf 29 oktober in Europa beschikbaar zijn. De adviesverkoopprijs inclusief btw bedraagt € 699,00. 

 

 

 

11-06-2020

 

Introductie Tamron 28-200mm F/2.8-5.6 Di III RXD

 


Transcontinenta B.V., distributeur van Tamron Nederland, kondigt de introductie aan van de Tamron 28-200mm F/2.8-5.6 Di III RXD (Model A071), een alles-in-een zoomobjectief voor Full-Frame Sony E-mount mirrorless camera's. In 1992 demonstreerde Tamron een baanbrekende innovatie met het uitbrengen van de Tamron AF 28-200mm F/3.8-5.6 Aspherical (Model 71D), een compact en lichtgewicht all-in-one zoomobjectief. Door het verbazingwekkend compacte formaat, lage gewicht en de redelijke prijs werd het meteen razend populair bij fotografen over de hele wereld. In de jaren daarna is Tamron een pionier geweest in het uitbrengen van baanbrekende all-in-one zooms op maat van elk tijdperk, waaronder de recente 18-400mm F/3.5-6.3 Di II VC HLD (Model B028) die beschikt over de sterkste vergroting ter wereld van 22,2x, en op dit moment nog steeds zeer geliefd is. De nieuwe Tamron 28-200mm F2.8-5.6 is een destillatie van alle Tamron's geaccumuleerde all-in-one zoom expertise, en werd speciaal ontwikkeld als een all-in-one zoom voor het dagelijks gebruik op een Full-Frame mirrorless camera. Tamron koos model A071 als modelnaam, in een knipoog naar het Tamron 28-200mm Model 71D uit 1992 dat het allereerste all-in-one zoomobjectief ter wereld was.
 

Werelds eerste Full-Frame all-in-one zoom met F/2.8

De Tamron 28-200mm F2.8-5.6 is de eerste all-in-one-zoom ter wereld met een maximum diafragma van F2.8 in de 28mm groothoekstand. Om uitstekende optische prestaties te garanderen, is het voorzien van nauwkeurig geplaatste speciale lenselementen die ontworpen zijn voor de steeds hogere resoluties van de hedendaagse digitale camera's. Het objectief biedt een hoogwaardige beeldkwaliteit over het hele zoombereik en speelt op een krachtige manier in op de fotografische uitingen van de gebruiker. Bovendien biedt de 28-200 mm F2.8-5.6 een uitstekende hanteerbaarheid door de lengte van 117 mm, een gewicht van slechts 575 gram en een filterdiameter van 67 mm. In combinatie met een compacte, lichtgewicht Full-Frame mirrorless Sony E mount camera kunnen fotografen voortaan bijna elke scène die ze tegenkomen in het dagelijks leven, op reis, in de sport en in de natuur vastleggen. De Tamron 28-200mm heeft een zeer bruikbaar variabel diafragma van F2.8 diafragma in de 28mm groothoekstand en daarna zijn de grootste diafragma's bij het tussenliggende zoombereik F3,5 bij 50 mm, F5 bij 100 mm en F5,6 bij 150 tot 200 mm.
 

Compact formaat zorgt voor maximale mobiliteit

Tamron's serie Full-Frame mirrorless objectieven, te beginnen met de 28-75mm F2.8 (model A036), is ontwikkeld met het algehele doel om hoge prestaties in balans te brengen met gebruiksgemak. Naast de standaard 67 mm filterdiameter en het zo goed mogelijk benutten van de geïntegreerde beeldstabilisatie van de camera, hebben de technici zich geconcentreerd op het bereiken van een compact formaat en licht gewicht. De lengte bedraagt 117 mm, de maximale diameter 74 mm en het gewicht slechts 575 gram. Het handzame formaat en lage gewicht van het objectief maakt je fototas lichter, zodat je comfortabel op pad kunt gaan om te fotograferen.
 


Superieur lensontwerp voor ongeëvenaarde beeldkwaliteit

Deze nieuwe Tamron 28-200mm F/2.8-5.6 Di III RXD zoom bevat 18 elementen in 14 groepen. Een ruim aantal speciale lenselementen, waaronder GM (Glass Molded Aspherical), hybride asferische, XLD (eXtra Low Dispersion) en LD (Low Dispersion) lenselementen, is nauwkeurig gerangschikt om chromatische en andere aberraties effectief onder controle te houden. Dit resulteert in een hoog oplossend vermogen. Daarnaast biedt de BBAR (Broad-Band Anti-Reflection) coating krachtige anti-reflectie eigenschappen om effectief ghosting en flare te verminderen, wat leidt tot scherpe en contrastrijke opnamen. Tamron heeft al zijn all-in-one zoomtechnologieën gericht op het bereiken van hoge optische prestaties. Dit nieuwe objectief zet een nieuwe standaard onder bestaande all-in-one zoomobjectieven. Van snapshots tot serieuze foto's: met dit ene objectief kun je genieten van een breed scala aan opnamesituaties met volledige vrijheid van de beeldcompositie.
 


Krachtige close-up mogelijkheden tot 19 cm

De 28-200 mm F2.8-5.6 levert buitengewone close-up mogelijkheden voor een alles-in-één zoom. In de 28mm groothoekstand bedraagt de kortste scherpstelafstand slechts 19 centimeter, waarmee een maximale afbeeldingsmaatstaf van 1:3,1 wordt bereikt. Deze prestatie, in combinatie met het grote F2.8 diafragma, stelt je in staat om met een groothoek toch dicht bij het hoofdonderwerp te komen met daarbij een prachtig onscherpe achtergrond. Ook in de 200mm telestand is de close-up mogelijkheid opmerkelijk met een kortste scherpstelafstand van slechts 80 centimeter en een maximale afbeeldingsmaatstaf van 1:3,8. Hierdoor kun je zeer fraaie beeldvullende foto's maken van bijvoorbeeld vlinders en bloemen, met een mooie onscherpe achtergrond.
 

De Tamron RXD AF stappenmotor is uitzonderlijk stil. 

De AF-aandrijving bevat een sensor die de positie van de lensdelen nauwkeurig detecteert, terwijl de RXD-motoreenheid zorgt voor een geoptimaliseerde AF-sturing. Hierdoor wordt een zeer snelle en nauwkeurige autofocuswerking bereikt, waardoor de fotograaf de scherpte op continu bewegende onderwerpen of bij het maken van video-opnamen kan behouden. De uiterst stille werking is een belangrijk voordeel, omdat het geluid van buitenaf tijdens de video-opname vrijwel volledig wordt geëlimineerd. De compacte bouw van het RXD AF-schijfsysteem draagt verder nog bij aan een ongekende vermindering van de afmetingen en het gewicht van het 28-200mm objectief.
 

Vochtbestendige constructie, fluor coating en zoom-lock.

Op de lensvatting en andere kritieke plaatsen, bevinden zich afdichtingen om het binnendringen van vocht en/of regendruppels tegen te gaan en een vochtwerende constructie mogelijk te maken. Dit biedt een extra beschermingslaag bij het maken van buitenopnamen onder ongunstige weersomstandigheden. Bovendien is het oppervlak aan de voorzijde van het objectief voorzien van een beschermende fluorcoating met uitstekende water- en olieafstotende eigenschappen. Het lensoppervlak is gemakkelijker schoon te vegen en is minder kwetsbaar voor de schadelijke effecten van vuil, vocht of vette vingerafdrukken, waardoor het onderhoud veel eenvoudiger is. Tot slot voorkomt de praktische Zoom Lock-schakelaar het ongewenst uitschuiven van het objectief tijdens het dragen.
 

Een volledige range van superieure, compacte objectieven, speciaal ontwikkeld voor Sony E mount camera's.

De 28-200mm F2.8-5.6 zoom is gebaseerd op de strategie van Tamron om een serie* objectieven te maken voor Full-Frame spiegelloze camera's die passen bij het compacte karakter van deze camera's. Hierdoor kunnen fotografen gemakkelijker genieten van verschillende combinaties van verwisselbare objectieven. Wanneer bijvoorbeeld de Tamron 28-200mm gecombineerd wordt met de 17-28mm F2.8 (model A046), dan is het gezamenlijk gewicht van deze twee objectieven minder dan 1kg (995g). Deze lichtgewicht en handzame set zoomobjectieven dekt alle brandpuntsafstanden van ultragroothoek tot tele, met een brandpuntbereik van 17 tot 200mm. Wordt de 28-200mm gecombineerd met een objectief uit de Tamron Prime serie, zoals de 20mm F2.8 (model F050) of 24mm F2.8 (model F051), dan is het totaal gewicht zelfs minder dan 800 gram. Hierdoor worden de mogelijkheden voor het maken van groothoek opnamen verder uitgebreid zonder dat er overmatig veel extra gewicht of volume wordt toegevoegd aan de fototas. Alle objectieven uit deze serie hebben een gemeenschappelijke filterdiameter van 67 mm, waardoor het gebruik van diverse maten filters en lensdoppen niet meer voorkomt.
Laatst bekeken