Sony

15-09-2020

 

kxnk6tyuezibjydz4z4j

 

​Sony lanceert 's werelds kleinste en lichtste full-frame met hoogwaardige prestaties en een nieuwe 28-60 mm zoomlens

Tevens kondigt Sony nieuw HVL-F28RM flitssysteem aan

Sony kondigt vandaag de zeer compacte Alpha 7C full-frame camera (model ILCE-7C) en de FE 28-60 mm F4-5.6 (model SEL2860) zoomlens aan. Tevens wordt het nieuwe HVL-F28RM flitssysteem geïntroduceerd.

De Alpha 7C is 's werelds kleinste en lichtste full-frame body met hoogwaardige prestaties. Dit model is uitgerust met geavanceerde AF (autofocus), biedt 4K-videomogelijkheden met hoge resolutie en meer innovatieve functies. De zeer compacte en lichte FE 28-60 mm F4-5.6 standaardzoomlens is de perfecte combinatie voor de A7C. De HVL-F28RM-flitser biedt gebruikers een compacte oplossing en een intelligent systeem voor lichtintensiteitscontrole gekoppeld aan gezichtsherkenning van de camera.

Alpha 7C: hoogwaardige full-frame prestaties in een compact ontwerp

De nieuwe Alpha 7C combineert Sony's full-frame beeldkwaliteit, geavanceerde AF-functies en veelzijdige video-opnamefuncties in een licht en compact ontwerp. De camera is voorzien van een 24,2 MP (effectief) 35 mm full-frame Exmor R CMOS-back-illuminated full-frame beeldsensor en BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor. Deze sensor met een hoge gevoeligheid heeft een breed dynamisch bereik van 15+ stops. De camera heeft een afmeting van slechts 124,0 mm x 71,1 mm x 59,7 mm en een gewicht van 509g. Dit komt ongeveer overeen met een Sony APS-C-camera zoals de A6600.

De Alpha 7C kon zo compact ontworpen worden dankzij een nieuw 5-assig in-body-stabilisatiesysteem, verbeterde sluiters onder de lens en het gebruik van een monocoque-constructie die vaak wordt gebruikt in de carrosserieën van auto's en vliegtuigen. Het 5-assig in-body beeldstabilisatiesysteem van de Alpha 7C is afgestemd op de 24.4 MP sensor en is in staat met 5 stops te compenseren. Dit biedt prachtige beelden uit de hand genomen zonder dat een statief nodig is. Bovendien garandeert de NP-FZ100-batterij voldoende capaciteit om 740 beelden vast te leggen bij gebruik van het LCD-scherm, of 680 beelden bij gebruik van de zoeker. Voor deze compacte en lichte camera is dit een bijzondere specificatie.

Uitstekende full-frame beeldkwaliteit

De Alpha 7C combineert een hoge resolutie met weinig ruis voor een uitstekende beeldkwaliteit onder alle lichtomstandigheden. Dit garandeert hoogwaardige beelden voor alledaagse fotografie. Variërend van hobbyisten tot professional; van fotografen, videografen tot multimediamakers en andere beeldprofessionals. De camera heeft een indrukwekkend ISO-bereik van 100 - 51200 (uitbreidbaar tot ISO 50 - 204800 voor stilstaande beelden). De Alpha 7C ondersteunt ook 16-bits verwerking en 14-bits RAW-uitvoer voor meer kleurgradatie.

Geavanceerde autofocus

Met behulp van artificial intelligence (AI) zorgt de “Real-time Tracking” van de Alpha 7C voor een nauwkeurige scherpstelling. Gebruikers kunnen deze functie direct gebruiken en eenvoudig activeren door de ontspanknop half in te drukken. Tevens kan het beoogde object eenvoudig worden geselecteerd door het op het scherm aan te raken wanneer "Touch Tracking" is ingeschakeld. Deze functie is beschikbaar voor zowel foto's als video’s. De AF-functies van de Alpha 7C zijn bieden tevens realtime Eye-autofocus voor zowel mens als dier. Bij gebruik van realtime tracking worden de ogen en het gezicht van het object gedetecteerd en in realtime met extreem hoge precisie vastgezet. De nieuwe camera biedt snel fotograferen met maximaal 10 fps in combinatie met liefst 693 fasedetectie AF punten die 93% van het beeld dekken als ook 425 contrast-AF-punten.

De Alpha 7C maakt gebruik van een nieuw ontwikkelde sluiter en een verfijnd beeldverwerkingssysteem. Het is ook mogelijk om continu opnamen te maken met maximaal 8 fps in de liveweergavemodus. Dit garandeert een minimale weergavevertraging in de zoeker / monitor voor een stabiele kadrering, zelfs bij intense bewegingen van het object.

Met de Alpha 7C kunnen ongeveer 223 JPEG (Fine L) afbeeldingen, 115 gecomprimeerde RAW-afbeeldingen of 45 niet-gecomprimeerde RAW-afbeeldingen worden vastgelegd in één continue burst. De camera biedt zeer nauwkeurige en betrouwbare AF-functies bij licht tot EV-4. Dit maakt het eenvoudiger om snel bewegende objecten met hoge precisie vast te leggen in uitdagende lichtomstandigheden.

Uitgebreide videomogelijkheden

De Alpha 7C is uitermate geschikt als videocamera en biedt 4K-video-opnamen (3840 x 2160 pixels) over de hele breedte van de full-frame beeldsensor. Bij opnamen in Super 35 mm gebruikt de camera uitlezing van elke pixel zonder pixelbinning resulterend in 2.4x de data voor 4K beelden. De camera kan dit oversamplen - zodat hoogwaardig 4K-beeldmateriaal met uitzonderlijk veel details en diepte geproduceerd wordt.

Het HLG-beeldprofiel (Hybrid Log-Gamma) op de Alpha 7C ondersteunt een rechtstreekse HDR-workflow, waardoor HDR (HLG)-compatibele tv's levensechte 4K HDR-beelden kunnen afspelen. Verder zijn zowel S-Log2 en S-Log3 beschikbaar voor meer kleurgradatie. Ook kan de camera Full HD op 120 fps met maximaal 100 Mbps opnemen, waardoor het beeldmateriaal kan worden bewerkt in 4x of 5x slow-motion videobestanden in Full HD-resolutie met AF-tracking.

De Alpha 7C heeft een snelle hybride AF, door het combineren van fase- en contrastdetectie AF (autofocus). Hiermee detecteert en volgt de camera op een snelle en precieze manier objecten over een brede vlak, ook bij lage scherptediepte.

Real-time tracking en Real-time Eye-AF garanderen een constante focus op het object. Dit garandeert een nauwkeurige en betrouwbare detectie, zelfs bij afgewende gezichten. De Real-time tracking kan worden gestart door op het object op het scherm te klikken. Tegelijk start de Real-time Eye-AF zodra een oog gedetecteerd wordt.

Het lcd-scherm van de Alpha 7C opent opzij en is kantelbaar in verschillende hoeken en biedt daarmee meer flexibiliteit tijdens opnamen. De MOVIE-knop is aan de bovenkant van de camera geplaatst, waardoor deze gemakkelijker te bedienen is tijdens het opnemen in de selfiemodus. Hoogwaardige content vraagt om een goede geluidskwaliteit. De Alpha 7C beschikt over betrouwbare en veelzijdige audio-opties. De microfoon is ontworpen voor het opnemen van hoogwaardige digitale audio. Voor meer flexibiliteit beschikt de camera over een standaard microfoonaansluiting (3,5 mm) en Multi Interface Shoe om een breed scala aan externe microfoons aan te sluiten.

Nieuwe FE 28-60 mm F4-5.6: 's werelds kleinste en lichtste full-frame zoomlens met hoge beeldkwaliteit

De nieuwe FE 28-60 mm F4-5.6 is ’s werelds kleinste en lichtste objectief in een standaardzoomlens en levert hoge optische prestaties. De optimale plaatsing van de 3 asferische lenselementen onderdrukt aberraties over het hele zoombereik en realiseert een hoge resolutie van hoek tot hoek. Een minimale scherpstelafstand van 30 cm (groothoek) tot 45 cm (telefoto) biedt close-upmogelijkheden. Deze lens is daardoor perfect voor dagelijks gebruik of vloggen met een gimball of handgreep.

Dit objectief is met 167 gram en een diameter van 66,6 mm dia. x 45 mm zeer licht en compact. De FE 28-60 mm F4-5.6 is eenvoudig overal mee naartoe te nemen en ideaal voor het fotograferen van landschappen, portretten en architectuur. Ondanks het compacte formaat en het lichte gewicht is de FE 28-60 mm F4-5.6 stof- en vochtbestendig en compatibel met diverse filters van 40,5 mm.

Dit objectief levert zeer nauwkeurige AF die realtime tracking en realtime Eye-autofocus mogelijk maakt met behulp van een lineaire focusmotor. Naast de geavanceerde AF-mogelijkheden heeft de FE 28-60 mm F4-5.6 een geoptimaliseerd design om scherp te stellen waardoor de lenslengte ongewijzigd blijft bij scherpstelbewegingen en close-ups. Dit biedt gebruikers een breed scala aan mogelijkheden om content vast te leggen. Van gewone filmopnamen tot hoogwaardige vlogs.

HVL-F28RM: Compacte flitser met lichtintensiteitscontrole gekoppeld aan gezichtsherkenning van de camera

De HVL-F28RM is een compacte flitser die speciaal is ontworpen voor Sony camera’s. Het is een compact systeem met betrouwbare prestaties onder alle omstandigheden. In vergelijking met de HVL-F32M flitser is dit nieuwe model 12% kleiner en 7% lichter. Deze gebruiksvriendelijke flitser biedt een hoge betrouwbaarheid om te voldoen aan de behoeften van zowel professionele als gevorderde content creators. De HVL-F28RM biedt een consistente GN28-lichtopbrengst met een geoptimaliseerde lichtverdeling en continue flitsprestaties. Deze garanderen een prettige workflow voor de gebruiker zonder onderbrekingen. Tevens biedt deze flitser stabiele draadloze radiocommunicatie en radiobesturing met meerdere flitsers. De nieuwe flitser is tevens voorzien van Sony’s nieuwe flitserbesturing die is gekoppeld aan de technologie voor gezichtsherkenning van de camera. Bij gebruik met een compatibele camera wordt rekening gehouden met de balans tussen het licht dat op het gezicht van het object valt en het omgevingslicht. Hierdoor wordt automatisch en nauwkeurige de witbalans aangepast. Het gezicht van het object wordt weergegeven met natuurlijke kleuren. Bovendien kunnen flitscompensatie, lichtverhouding en andere gedetailleerde flitsparameters rechtstreeks vanaf de camera worden geregeld. Er kan een voorkeurtoets van de camera worden toegewezen om de weergave van de flitsparameter weer te geven. Hierdoor is het eenvoudig om aanpassingen te maken terwijl de gebruiker door de zoeker kijkt en de camera vasthoudt.

Een nieuw ontwikkelde "Metal Shoe” biedt optimale weerstand tegen fysieke schokken en stoten. De Multi Interface Shoe is gemaakt van metaal voor meer robuustheid. De HVL-F28RM heeft ook een stof- en vochtbestendig ontwerp. Wanneer flitser wordt gemonteerd op de Alpha 7C, Alpha 7S III, Alpha 7R IV en Alpha 9 II is de weerstand tegen stof en vocht optimaal. Dit garandeert een perfecte werking onder alle uitdagende omstandigheden.

De HVL-F28RM heeft een intuïtieve bediening met minimale bedieningselementen. Dit zijn +/- lichtniveauknoppen, een koppelingsknop, testknop en vergrendelingshendel. Er is veel licht beschikbaar voor bounce-toepassingen. De flitshoek kan naar wens worden ingesteld via klikstops van 0, 20, 40, 60, 80 en 120 graden. De nieuwe flitser heeft ook een ingebouwde draadloze radio-trigger voor betrouwbare flitsactivering wanneer deze is gekoppeld met een camera. Bij gebruik als zender kan de HVL-F28RM tot 15 flitsers en / of ontvangers in 5 groepen op afstanden tot 35 meter besturen. Dit biedt een buitengewone lichtregeling en veelzijdigheid. De flitser wordt gevoed door twee AA (LR6) alkaline- of NiMH-batterijen. Een nieuw paar alkalinebatterijen kan tot 110 ononderbroken flitsen leveren.

 

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe Alpha 7C compacte full-frame camera is vanaf oktober 2020 verkrijgbaar in de Benelux voor € 2.100. Een kitversie met de FE 28-60 mm F4-5.6 zoomlens is eveneens vanaf eind oktober beschikbaar voor € 2.400.

De FE 28-60 mm F4-5.6 zoomlens zal begin januari 2021 verkrijgbaar zijn in de Benelux voor € 500.

De HVL-F28RM flitser is vanaf deze winter verkrijgbaar in de Benelux voor € 280. 

 

 

29-07-2020

 

 

De nieuwe Alpha 7S III biedt opnamen in 4 K 120p, 10-bit 4:2:2, een dynamisch bereik van 15+ stops, verbeterde AF-prestaties en nog veel meer

 • Nieuwe Exmor R CMOS back-illuminated full-frame beeldsensor met een effectieve resolutie van 12,1 megapixels en een nieuw ontwikkelde BIONZ XR-beeldprocessor die acht keer krachtiger is en het rolling shutter effect beperkt
 • Ultragevoelig, met een ISO-bereik tussen 40 – 409.600 en een verbeterde beeldkwaliteit met ongeveer 1 stop ruisonderdrukking in het (middel)hoge gevoeligheidsbereik
 • Video-opnamefuncties met 4K 120p, 10 bit 4:2:2 kleurendiepte
 • All Intra-recording, XAVC HS-formaat met H.265-codec
 • 15+ stops dynamisch bereik voor film
 • Voor het eerst in de Alpha-serie: 16-bit RAW video HDMI output
 • Fast Hybrid-autofocussysteem met 759 fasedetectiepunten die 92 % van de beeldsensor dekken
 • Verbeterde realtime Eye-AF-autofocus stelt scherp op de ogen, bij het opnemen van zowel films als foto’s
 • Nieuw ontwerp om oververhitting te voorkomen en relay-opnamen met twee mediaslots, waardoor ruim een uur 4 K 60 p 10-bits 4:2:2 filmopnamen mogelijk worden, vóór de batterij leeg raakt
 • Optische in-body beeldstabilisering over 5 assen ondersteunt filmen uit de hand, met nieuwe Active-modus voor filmen uit de hand onder moeilijke omstandigheden
 • Nieuwe elektronische oled-viewfinder (0.64-inch) met 9,44 miljoen dots
 • Het lcd-scherm opent opzij en is kantelbaar in verschillende hoeken en biedt daarmee meer flexibiliteit tijdens opnamen
 • Nieuw ontworpen menusysteem met interface via een touchscreen en touch-bediening
 • Snel fotograferen met 10 foto’s per seconde voor meer dan 1.000 opeenvolgende niet-gecomprimeerde RAW-beelden met volledige AF / AE tracking
 • Dubbele CFexpress type A-mediaslots voor snelle gegevensverwerking met behoud van het compacte formaat

Sony kondigt vandaag de lang verwachte Alpha 7S III (model ILCE7SM3/B) aan. Dit nieuwe model is uitgerust met een volledig nieuwe full-frame back-illuminated beeldsensor van 12,1 MP (effectief) en ultrahoge gevoeligheid. Deze sensor heeft een breed dynamisch bereik van 15 en meer stops. De camera beschikt over indrukwekkende video-opnamefuncties waaronder 4K 120p en 10-bit 4:2:2 kleurendiepte.

De Alpha 7S III heeft een nieuw mechanisme om oververhitting te beperken en maakt relay-opnamen met twee mediaslots mogelijk. Dit biedt ruim een uur aan 4K 60p filmopnamen op een enkele batterij. De camera heeft tevens een compleet vernieuwd autofocussysteem, een interface met touch-bediening en side-flip lcd-scherm. De nieuwe Alpha 7S III is het ultieme creatieve instrument voor videoprofessionals, hybride fotografen en filmproducenten.

De camera architectuur van de Alpha 7S III heeft tevens een geheel nieuw design gekregen om de bijzondere opnameprestaties bij foto en video mogelijk te maken. De nieuwe back-illuminated full-frame 35 mm Exmor R CMOS-beeldsensor heeft een effectieve resolutie van 12,1 MP en een aantal geavanceerde technieken om licht op te vangen. Dit garandeert een hoge gevoeligheid (en weinig ruis) zodat ook met weinig licht en zonder complexe belichtingsopstellingen een fenomenaal resultaat behaald kan worden. Naast de verbeterde beeldkwaliteit heeft deze nieuwe beeldsensor een fasedetectie-autofocussysteem wat een primeur is voor een S-serie camera.

Tevens beschikt de Alpha 7S III over een nieuwe BIONZ XR-beeldverwerkingsprocessor. Deze biedt tot acht keer meer processorkracht, minimaliseert de verwerkingstijd zorgt ervoor dat het rolling shutter effect met een factor drie wordt beperkt.

De camera is uitgerust met ’s werelds grootste en helderste elektronische 0.64-inch oled-viewfinder met 9,44 miljoen dots. Ook is het de allereerste camera ooit met twee CFexpress type A-mediaslots voor een extreem snelle gegevensoverdracht in een compact formaat.

Bekijk hier een uitgebreide YouTube productvideo over de Alpha 7 S III:

Professionele video-workflow

De Alpha 7S III biedt (in body) 4K opnamen tot 120 fps met 10-bit 4:2:2 kleurendiepte. De nieuwe camera heeft een flexibelere en efficiëntere postproductie-workflow met diverse geavanceerde opnamenfuncties, zoals All-Intra en MPEG-H HEVC/H.265 (XAVC HS) codec’s.

Content van Alpha 7S III is eenvoudig te combineren met andere professionele camcorders, dankzij S-Gamut, S-Gamut3 en S-Gamut3.Cine. Door te kiezen voor S-Gamut3 of S-Gamut3.Cine kunnen content creators opnamen van de Alpha 7S III matchen met materiaal van professionele camcorders. Dit zorgt voor een efficiëntere postproductie met een multi-camera-workflow. Behalve de S-Log3-gammacurves, ondersteunt de Alpha 7S III ook een HLG-beeldproflel (Hybrid Log-Gamma) voor efficiënte post-productie workflow. De Alpha 7S III voert tevens 16-bits RAW uit naar een externe recorder via HDMI type A.

Verbeterde beeldkwaliteit

De nieuwe CMOS-beeldsensor en BIONZ XR-beeldprocessor maken een extreme lichtgevoeligheid mogelijk. Dit garandeert een betere kleurenreproductie, textuurweergave en een hogere beeldkwaliteit. De ISO-basiswaarde is verlaagd tot 80, wat resulteert in een normaal bereik van 80-102.400 (uitbreidbaar tot 80-409.600 voor video en 40-409.600 voor foto’s) voor flexibelere ISO en een bredere dynamisch bereik met lage geruis voor alle instellingen. De sensor levert een met ongeveer 1 ruisonderdrukkingsstop verbeterde beeldkwaliteit op in het middelhoge en hoge gevoeligheidsbereik.

De kleuren en texturen van huid, bladeren van bomen en andere materialen met veel detail, worden consistent weergegeven onafhankelijk van de lichtbron. De gradatieweergave werd verfijnd, voor beter ogende huidtinten en highlight roll-off bij portretten. Ook de AWB (Automatische Witbalans) presteert beter, dankzij een nieuwe sensor voor zichtbaar en kunstmatige belichting. Hierdoor biedt de camera ook een optimale witbalans bij kunstmatige lichtbronnen, waaronder fluorescentie- en ledlampen.

Veelzijdigheid

Geavanceerde autofocusprestaties voor hybride gebruik

De Alpha 7S III heeft een snelle hybride AF, door het combineren van fase- en contrastdetectie AF (autofocus). Hiermee detecteert en volgt de camera op een snelle en precieze manier objecten over een brede vlak, ook bij lage scherptediepte. En Sony’s E-Mount lenzen maken verdere fijne focusing mogelijk.

Real-time tracking en Real-time Eye-AF garanderen een constante focus op het object. De geavanceerde realtime Eye-AF levert dankzij de nieuwe beeldprocessor zo’n 30% betere detectieprestaties ten opzichte van het vorige systeem. Dit garandeert een nauwkeurige en betrouwbare detectie, zelfs bij afgewende gezichten. De Real-time tracking wordt gestart door op het object op het scherm te tikken? klikken. Tegelijk start de Real-time Eye-AF zodra een oog gedetecteerd wordt.

Flexibele autofocusinstellingen voor bewegende beeldopnamen

Dankzij feedback van Sony gebruikers biedt de camera nu nieuwe AF-functies voor professionals. Zo is de overgangssnelheid met zeven niveaus instelbaar om perfecte rack-focus overgangen te maken. De camera heeft ook vijf niveaus van AF Subject Shift Sensitivity, waarmee de gebruiker instelt hoe snel de autofocus in werking gaat of bij een vast scherp gesteld object blijft. Met Touch Tracking kan de content creator niet alleen realtime tracking starten, maar ook kadreren, fotograferen en filmen bij gebruik van een gimbal of wanneer men solo schiet. Vanaf nu is tevens in manuele focusmodus ook Touch Focus mogelijk, via het lcd-scherm of vanaf een afstand, met de app Imaging Edge Mobile.

Nieuwe design ter voorkoming van overheating

Het ontwerp van de Alpha 7S III is compleet vernieuwd, met het oog op een gelijkmatige warmteverspreiding om oververhitting te voorkomen, ook bij continu filmen in 4K 60p 10-bit 4:2:2 van een uur en langer. Een nieuw innovatief ontwerp houdt de temperatuur van beeldsensor en -processor binnen het normale operationele bereik en voorkomt oververhitting, terwijl het formaat van de camera compact blijft

Movie Assist-functies

Voor eenvoudig filmen zonder statief biedt de Alpha 7S III de Active-modus met een optische beeldstabilisatie over 5 assen in de body. Tevens heeft de body een opzij verstelbaar beeldscherm voor opnamen met een handgrip of gimbalstabilizer. De gebruiker kan zo vanuit elke hoek en positie content maken. Het scherm draait zijwaarts en op en neer en is voorzien van touch-bediening. De camera is uitgerust met een 3.0-inch beeldscherm met 1,44 miljoen dots, die ook bij fel buitenlicht goed zichtbaar is.

Daarnaast heeft de Alpha 7S III 10 nieuwe Creative Looks voor zowel foto als video. De content creator kan deze inzetten om de beelden een andere sfeer te geven.

Aan de Multi Interface (MI) Shoe is een digitale audio-interface toegevoegd. Deze biedt betere audio-opnamen met een compatibele externe Sony-microfoon. De XLR-K3M XLR adaptorkit van Sony werkt met de Alpha 7S III op 24-bit 4-kanaals digitale audio-opnamecapaciteit. Er zijn geen kabels of accessoires benodigd om met deze MI Shoe te werken aangezien de voeding direct uit de camera komt waardoor men ongehinderd kan filmen.

Andere assistentiefuncties voor tijdens het filmen zijn te vinden in de nieuwe interface. De camera is voorzien van een goed zichtbaar rood frame dat duidelijk aangeeft wanneer er gefilmd wordt. Zelfs bij gebruik van een schouderstatief of gimbal. Tevens zijn gepersonaliseerde zoominstellingen beschikbaar en kan tijdens het filmen eenvoudig de witbalans aangepast worden.

Uitstekend voor fotografie

De Alpha 7S III heeft een snel hybride AF-systeem met een AF-fasedetectie over 759 punten die 92% van de sensoroppervlakte dekken. De camera haalt een hoge autofocusprecisie om nauwkeurig en betrouwbaar te focussen in donkere omstandigheden (tot EV-6). Dit kan de Alpha 7S III zelfs wanneer met het blote oog niet veel te zien valt. Continu fotograferen kan zowel mechanisch als elektronisch van 10 fps of tot 8 fps in live view-modus kan. Dit garandeert meer dan 1.000 ongecomprimeerde RAW-beelden.

De Alpha 7S III heeft een Quad-XGA elektronische oled-viewfinder van 0.64-inch met 9,44 miljoen dots. De zoeker biedt 0,90 x vergroting, 41° diagonaal gezichtsveld en 25 mm hoge oogpunt. Dit geeft de gebruiker uitstekende scherpte van hoek tot hoek, met weinig vervorming. Alle aspecten aan de zoeker van de Alpha 7S III zijn ontworpen en verbeterd met het oog op een professionele workflow. Tevens is de camera is stof-, nevel- en vochtbestendig.

Als eerste digitale camera van Sony heeft de Alpha 7S III het HEIF-formaat (High Efficiency Image File Format). Dit formaat levert vloeiend 10-bit kleurverloop en biedt een geavanceerde compressietechnologie. Ondanks de kleinere bestanden blijft de beeldkwaliteit behouden en terwijl men meer opslagruimte overhoudt. Foto’s in HEIF-formaat kunnen rechtstreekse via HDMI- worden weergegeven op een compatibele HDR (HLG)-tv van Sony voor levensecht dynamisch bereik.

Veelzijdig design voor professionals

CFexpress type A voor snelle gegevensoverdracht

De Alpha 7S III beschikt over twee CFexpress type A-compatibele mediaslots. Deze ondersteunen ook UHS-I en UHS-II SDXC/SDHC-kaarten. Deze slots garanderen hoge lees- en schrijfsnelheden in de compacte camerabody. CFexpress type A-kaarten zijn perfect voor het continu schieten van RAW-foto’s en 4K 120p filmopnamen. Dankzij de hoge schrijfsnelheden wordt het buffergeheugen van de camera ontlast en kan de content creator efficiënt blijven werken. De gegevensoverdracht naar een pc is 1,7 keren sneller dan bij een SD-kaart. De mediaslots kunnen tevens in relay-modus werken om langer continu bij hoge bitsnelheden gegevens op te nemen.

Nieuw menusysteem met uitgebreide touchfuncties

De Alpha 7S III heeft een nieuwe menustructuur om sneller te navigeren. De touchfuncties van het scherm zijn zeer intuïtief. Voor zowel de filmmaker als fotograaf zijn afzonderlijke camera-instellingen op te slaan om snel te schakelen en de camera volledig hybride te gebruiken.

Hoge betrouwbaarheid en meer nieuwe creatieve vrijheid

Sony biedt met de Alpha 7S III professionele gebruikers een betrouwbare en duurzame camera. Het bodydesign is aangepast en de camera heeft een volledig nieuwe grip voor meer comfort en een verbeterde stof verwijderfunctie. De camera zelf is stof- en vochtbestendig en inzetbaar onder de meest uitdagende omstandigheden. Er is een HDMI type A-connector beschikbaar die USB PD (Power Delivery) ondersteunt. Daarmee kan de camera vanuit een externe bron worden gevoed, zodat hij langer gebruikt kan worden en slechts minimaal de interne batterij belast.

Geavanceerde connectiviteit voor professionals

De Alpha 7S III is ontworpen en geconfigureerd voor professionals die het beeldmateriaal zo snel mogelijk moeten kunnen leveren. De camera heeft geavanceerde connectiviteitsopties en ondersteunt 5 GHz / 2,4 GHz draadloze LAN (IEEE 802.11ac) en MIMO (multiple-input & multiple-output) waardoor de verbindingskwaliteit versterkt wordt door het gebruik van meerdere antennes. De snelheid is verdubbeld in vergelijking met de Alpha 7R IV. Ook de ondersteuning voor USB-tethering is nieuw. Wanneer de camera met een USB-kabel verbonden wordt met een 5G-compatibel toestel is het mogelijk om het 5G-netwerk te gebruiken. Dit biedt snelle en stabiele FTP-gegevensoverdracht.

DeA7S III biedt tevens snelle USB-connectiviteit voor films en foto’s naar een bekabeld FTP-netwerk. Dit via de meegeleverde USB-connector Type-C die snelle SuperSpeed USB 5 Gbps-gegevensoverdracht (USB 3.2) garandeert. Deze combinatie zorgt voor een snelle PC Remote-gegevensoverdracht (tethering) om direct met grote beeldbestanden aan de slag te gaan.

 

09-07-2020

 

Sony breidt assortiment full-frame lenzen uit met 12-24mm F2.8 G Master objectief

Ultragroothoek zoomlens met een constant F2.8-diafragma levert hoogwaardige foto- en videoprestaties

Sony introduceert vandaag een nieuw full-frame E-mount objectief: de FE 12-24mm F2.8 GM (model SEL1224GM) is een zoomlens met groot diafragma en ultragroothoek. Deze compacte en veelzijdige lens is ideaal voor het fotograferen van landschappen, sterrenhemels en architectuur en biedt daarnaast extra mobiliteit voor sportfotografen die ultragroothoek willen hanteren.

Dit nieuwe objectief valt binnen de G Master-serie van Sony. Deze lenzen bieden een uitstekende resolutie en schitterende bokeh en beschikken over Sony’s innovatieve optical element-technologie, design en kalibratie. Dit stelt gebruikers in staat om foto's en video-content te produceren met details van ongekend niveau. De SEL1224GM levert een prachtige bokeh-effecten tot en met een ultrabrede 12mm-kijkhoek met constant F2.8-diafragma.

De introductie van de FE 12-24mm F2.8 GM betekent dat het F2.8-assortiment van Sony G Master-lenzen nu een bereik heeft van 12mm tot 200mm. Tevens is 12mm 's werelds meest wijde zoom met F2.8 diafragma. Bij deze brandpuntsafstand is het mogelijk om ruimte en afstand te accentueren en dynamische perspectieven te creëren die buiten het bereik van het menselijke oog liggen. Dit biedt nieuwe artistieke mogelijkheden voor professionals.

De FE 12-24mm F2.8 GM heeft een innovatief ontwerp en garandeert uitstekende beeldkwaliteit van hoek tot hoek in het volledige zoombereik. De lens is uitgerust met drie extreem nauwkeurige XA-elementen (extreem asferisch), inclusief het grootste XA-element dat ooit voor een α (Alpha)-lens is gemaakt. Met de toevoeging van een extra asferisch element onderdrukken deze XA-elementen astigmatisme, beeldvervorming en veldkromming tot aan de beeldranden. Daarnaast beperken drie ED (Extra-low Dispersion)-glaselementen plus twee Super ED-glaselementen op effectieve wijze chromatische afwijkingen. Dit zorgt voor scherpte van hoek tot hoek met een nauwkeurige kleurweergave.

Een zwevend focusmechanisme verdeelt de focusgroep van de lens in twee afzonderlijk controleerbare groepen. Dit biedt uitstekende close-upprestaties en maximale scherpte bij elke afstand. Het garandeert tevens een constante minimale scherpstelafstand van 0,28 meter voor het gehele zoombereik. En omdat het een interne focuslens is, blijft de lengte ervan constant en varieert het zwaartepunt nauwelijks, waardoor de lens altijd optimaal gebalanceerd in de hand ligt.

De hoogwaardige bokeh-effecten van de Sony G Master-lenzen worden gegarandeerd

door de sferische afwijking van de lens tijdens het productieproces te finetunen. De extreem hoge oppervlaktenauwkeurigheid van de XA-elementen van de lens onderdrukt effectief uienringeffecten. Het cirkelvormig 9-bladig diafragma versterkt de bokeh.

De FE 12-24mm F2.8 GM is uitgerust met vier XD (extreme dynamic) lineaire focusmotoren met hoge stuwkracht en snelheid. Dit objectief is daardoor compatibel met de snelheidsprestaties van zowel de huidige als toekomstige camera’s. Met twee keer autofocus voor elk van de focusgroepen van de lens is deze snel en nauwkeurig. Nieuwe besturingsalgoritmen maximaliseren de reactie van het XD-lineaire motorsysteem terwijl perfecte synchronisatie tussen de twee focusgroepen wordt bereikt. Een ander voordeel is dat de bediening extreem stil is met minimale trillingen.

Bij de FE 12-24mm F2.8 GM is voor het eerst een gloednieuwe Nano AR Coating II gebruikt. Deze kan gelijkmatiger worden toegepast op grote lenselementen of sterk gebogen elementoppervlakken. De coating onderdrukt interne reflecties en minimaliseert flare en ghosting. En ondanks de brede kijkhoek van de lens behoudt de Nano AR Coating II over de hele afbeelding een hoge helderheid en contrast, zelfs bij lastige lichtomstandigheden.

Films maken

Met een constant maximaal diafragma van F2.8 bij alle brandpuntsafstanden kunnen belichting, sluitertijd en ISO-gevoeligheid tijdens het filmen van video's consistent blijven. Bij gebruik op een APS-C-camera of met een Super 35-beeldhoek komt het brede uiteinde van het zoombereik overeen met 18mm op een full-framebehuizing, waarmee een zeer geschikt zoombereik voor het maken van films beschikbaar is.

Professionele controle

De 847 gram wegende FE 12-24mm F2.8 GM biedt verschillende functies voor volledige professionele controle over de opnamen. Voorbeelden hiervan: de focusvasthoudknop, focusmodusschakelaar, zoomring en scherpstelring die zo zijn geplaatst dat ze tijdens het filmen eenvoudig bediend kunnen worden. De Linear Response MF zorgt ervoor dat de focusring onmiddellijk reageert op de meest subtiele aanpassingen tijdens het handmatig scherpstellen. De bediening voelt hierdoor zeer nauwkeurig en direct. De lens is stof- en vochtbestendigen het voorste lenselement heeft een fluorcoating die water, olie en andere verontreinigingen afstoot. Ook wordt het afvegen van vingerafdrukken van het lensoppervlak eenvoudiger. De achterfilterhouder biedt plaats aan standaard ND-filters, kleurcorrectie- en andere filters voor meer expressieve mogelijkheden. Een snijmal voor bladfilters wordt meegeleverd.

 

Prijzen en beschikbaarheid

De FE 12-24mm F2.8 GM is vanaf augustus beschikbaar in de Benelux voor €3300.

Een productvideo over de nieuwe FE 12-24mm F2.8 GM kan bekeken worden op: https://youtu.be/NXzAZjZzjoI

 

 

29-05-2020

 

image004

De ZV-1 is een compacte lichtgewicht camera en biedt een alles-in-één-oplossing. Dit nieuwe model is volledig ontworpen op basis van de feedback van content-creators en vloggers en combineert gebruiksvriendelijke functies met de hoogwaardige beeldtechnologie van Sony. De ZV-1 is de perfecte tool voor content-creators van alle niveaus.

De ZV-1 is uitgerust met een 1.0 inch stacked Exmor RS CMOS-beeldsensor met DRAM-chip en 24-70 mm F1.8-2.8 ZEISS Vario-Sonnar T*-lens met groot diafragma. Dit objectief garandeert een prachtige achtergrond-bokeh (achtergrondonscherpte) waardoor het object duidelijk opvalt ten opzichte van de achtergrond. De camera focust automatisch op het gewenste object en volgt dit met een hoge nauwkeurigheid en snelheid via het geavanceerde autofocussysteem van Sony. De ZV-1 is uitgerust met de allernieuwste BIONZ X-beeldprocessor met front-end LSI. Dit garandeert een hoge beeldresolutie en weinig ruis voor superieure beeldkwaliteit. De hoogwaardige beeldtechnologie wordt gecombineerd met veelzijdige audio-functionaliteiten.

De ZV-1 is Sony's eerste compactcamera met een uitklapbaar lcd-touchscreen aan de zijkant van de camera. Het maken van videocontent met externe audioaccessoires is hierdoor zeer eenvoudig.

Om aan de hoogwaardige eisen van content creators te voldoen is de ZV-1 geschikt voor 4K-filmopname en heeft de camera interne beeldstabilisatie.

image006

 

Snel schakelen tussen twee bokeh-modi

De ZV-1 biedt een uitstekende oplossing om tijdens het filmen eenvoudig te schakelen tussen twee niveaus van achtergrondonscherpte (bokeh). Gebruik de nieuwe bokeh-functie om het optische diafragma snel aan te passen tussen een heel onscherpe en minder onscherpe achtergrond zonder de focus op het object te verliezen. Deze Bokeh-knop is gemakkelijk toegankelijk bovenop de camera waardoor deze shots eenvoudig en snel te maken zijn.

Altijd de perfecte focus op het object

De ZV-1 biedt speciale functies voor het maken van product reviews en andere content. Dankzij de Product Showcase functie garandeert de camera een snelle en vloeiende focusovergang tussen het gezicht van de presentator en het object dat voor de lens is geplaatst. Het is daardoor niet meer noodzakelijk om via een handbeweging voor het product de camera scherp te laten stellen.

Deze compacte camera bouwt voort op de geavanceerde technologie van de α-serie (Alpha) en RX-serie. De ZV-1 is uitgerust met Realtime Eye-autofocus. Deze functie maakt gebruik van artificial intelligence (AI) om realtime het oog van een object te detecteren en verwerken. Dit biedt zeer precies scherpstellen op de ogen van het object. Eye-AF kan worden toegepast op zowel mensen als dieren. Verder is ook de functie voor realtime tracking beschikbaar. Hiervoor wordt een nieuw ontwikkeld algoritme voor objectherkenning gebruikt voor optimale objecttracking en een consistent scherpstelsysteem.

Automatisch focussen op het gezicht

Extreme veranderingen in belichting zoals de overgang van een zonnige dag naar schaduw, kunnen lastig zijn voor camera's. Deze situaties zijn geen probleem voor de ZV-1 dankzij de Face Priority functie. Deze nieuwe functie voor automatische belichting (AE) detecteert het gezicht en geeft dit prioriteit voor het vastleggen van de beelden. Dit garandeert dat het gezicht in elke omgeving met een ideale helderheid wordt weergegeven. Deze AE-technologie verhelpt ook abrupte veranderingen in belichting wanneer het object zich snel van de frame afwendt en elimineert onverwachte overbelichte of extreem donkere opnamen.

Natuurlijke kleuren

De ZV-1 beschikt over een geavanceerd kleurenpallet dat verder is ontwikkeld om huidtinten te optimaliseren. Dit garandeert een nauwkeurigere kleurreproductie van huidtinten. Vooral bij het fotograferen in selfie-modus biedt de ZV-1 een egale en natuurlijke weergave van het gezicht. Tevens biedt de camera hierdoor scherpe beelden van de mond en ogen voor zowel video's als foto's.

Heldere audioweergave

Hoogwaardige content vraagt om een goede geluidskwaliteit. De ZV-1 beschikt over betrouwbare en veelzijdige audio-opties. De ingebouwde directionele microfoon van de ZV-1 is ontworpen voor het opnemen van hoogwaardige audio. De stem van het object kan duidelijk worden vastgelegd en achtergrondgeluiden worden geminimaliseerd. Dit is met name handig bij het gebruik in selfie-modus. Voor meer flexibiliteit beschikt de ZV-1 over een standaard microfoonaansluiting (3,5 mm) en Multi Interface Shoe om een breed scala aan externe microfoons aan te sluiten. De ZV-1 wordt geleverd met een windschermaccessoire dat op de MI Shoe past, om windinterferentie te minimaliseren.

Ontwerp en functionaliteit geoptimaliseerd voor vloggen

De ZV-1 is speciaal ontworpen voor content-creators en vloggers. De compacte en lichtgewicht camera (ongeveer 294 g / 105,5 mm x 60,0 mm x 43,5 mm) is het eerste Sony model met een aan de zijkant in meerdere hoeken kantelbaar lcd-scherm. Bovendien kunnen content-creators eenvoudig externe microfoons aansluiten zonder dat een extra montagebeugel nodig is.

Het bedienen van de ZV-1 kan comfortabel met één hand dankzij een prettige grip en de grote REC-knop aan de voorzijde van de camera. Er is tevens een lampje aan de voorkant van de camera geïntegreerd dat aangeeft of de camera actief aan het opnemen is.

De ZV-1 heeft tevens een geoptimaliseerde beeldstabilisatie waardoor de videobeelden stabiel blijven. Zelfs wanneer de vlogger tijdens een wandeling aan het filmen is. Bij het filmen in HD worden optische en elektronische stabilisatiemethoden gecombineerd. Dit zorgt ervoor dat trillen tot 11 keer minder is dan bij standaard SteadyShot. Bij het filmen van 4K-video met Optical SteadyShot is het stabilisatie-effect tot 8 keer beter dan bij standaard SteadyShot.

Compatibel met GP-VPT2BT Shooting Grip

De ZV-1 is tevens compatibel met de GP-VPT2BT Shooting Grip met Wireless Remote Commander. Deze biedt extra stabiliteit en comfort in combinatie met draadloze connectiviteit. Deze compacte handgreep voor foto- en videoproducties is ideaal voor vloggen, reisfotografie en zelfportretten. Dit model is volledig draadloos te koppelen met de camera dankzij Bluetooth en heeft een stof-en vochtbestendig ontwerp.

De handgreep is verticaal en horizontaal kantelbaar. Dit garandeert flexibiliteit voor foto- en videografie en eenvoudige opnamen voor vloggen. Bovendien heeft de GP-VPT2BT een instelwiel dat kan worden losgemaakt of vastgedraaid voor een naadloze werking met camera's van verschillende afmetingen en gewichten. De GP-VPT2BT is voorzien van een aantal knoppen aan de bovenzijde: de sluiter, de start en- stop-opnameknop en de zoom. Dit zorgt voor een eenvoudige bediening voor zowel links- als rechtshandige gebruikers. Tevens kan de onderzijde van de handgreep worden uitgeklapt en als statief worden gebruikt. Dit maakt de handgreep een ideaal hulpmiddel voor groepsfoto's of nachtfotografie.

001

 

Belangrijkste AV-kenmerken ZV-1

Ondanks de kleine vormfactor van de ZV-1 biedt deze camera de volgende professionele filmmogelijkheden:

 • 4K-filmopname zonder pixelbinning en met volledige pixeluitlezing in XAVC S-codec met hoge bitsnelheid.
 • Geïntegreerde microfooningang voor helder geluid op video-opnamen
 • Hybrid Log-Gamma (HDR) / S-Gamut3.Cine / S-Log3, S-Gamut3 / S-Log3
 • Intervalopname voor verbluffende time-lapse-video's
 • Super Slow-Motion-opname met maximaal 1000 fps
 • Compatibiliteit met 'Movie Edit Add-on' van de mobiele app 'Imaging Edge' voor beeldstabilisatie tijdens het bewerken van de belichting bij het wijzigen van beeldverhoudingen voor bijvoorbeeld Instagram.

 

Live streamen met de ZV-1

Content-creators kunnen de ZV-1 in een webcam transformeren door het via een USB op een pc aan te sluiten. Dit biedt realtime contact met de volgers via de sociale media. Deze nieuwe pc software van Sony is beschikbaar vanaf juli 2020.

Laatst bekeken