Samyang

 

14-09-2020

 


Nieuw: Samyang AF 35mm F1.8 voor Sony FE mount
 
Samyang kondigt een nieuwe aanvulling op de Tiny Serie objectieven range aan met de introductie van de lichtsterke Samyang AF 35 mm F1.8 FE voor Full-Frame Sony E mount camera's.

Door het compacte formaat en het lichte gewicht van dit nieuwe AF 35 mm F1.8 FE objectief is het universeel inzetbaar voor het fotograferen van een breed scala aan onderwerpen, zoals alledaagse situaties (binnen en buiten), voedselfotografie, stadsgezichten, landschappen, mensen en nog veel meer. Dit nieuwe Samyang groothoek objectief biedt een uitstekende hoek-tot-hoek beeldscherpte en een hoge lichtsterkte van F1.8. De stille autofocus en krachtige continu AF-prestaties maken het een geweldige keuze voor zowel foto's als filmopnamen. Het kleine formaat maakt het ook geschikt voor APS-C Sony E mount camera's en biedt dan een brandpuntsafstand van 52,5 mm, wat perfect is voor het vastleggen van bijzondere momenten uit het dagelijks leven.
 

Het beste objectief voor straatfotografie, de AF 35mm F1.8 FE
 
Een van de eerste regels van straatfotografie is discreet te werk gaan. Om dat te kunnen doen willen fotografen niet rondlopen met een grote zoomlens die aan hun nek hangt. De nieuwe Samyang AF 35mm F1.8 FE heeft een brandpuntsafstand dat in het algemeen beschouwd wordt als het beste objectief voor straatfotografie. Deze klassieke brandpuntsafstand biedt op een full-frame camera een comfortabele brede beeldhoek die fotografen in staat stelt om dat in beeld te krijgen wat ze willen én met behoud van het natuurlijk perspectief van de scène.
 
Prachtige Bokeh door speciaal lensontwerp
 
Samyang's unieke technologie heeft het mogelijk gemaakt om een optisch ontwerp te realiseren waarbij alle elementen als; vorm, kleur ruimte, randscherpte en chromatische aberratie in ogenschouw is genomen. Hierdoor ervaar je een prachtige bokeh die niet zomaar verkregen wordt, maar zorgvuldig ontworpen is. De kleine scherptediepte van de AF 35mm F1.8 FE zorgt voor intrigerende opnamen. De uiterst fraaie weergave van de kleine scherptediepte is niet alleen het gevolg van de F/1.8 diafragma- opening, maar komt ook door het unieke optische ontwerp van dit Samyang autofocus objectief.

Kleine maar perfecte optiek: Binnen het totaal van 10 elementen in 8 groepen, gebruikt Samyang 4 speciale lenselementen. Dit zijn twee lenselementen met extra lage dispersie en twee asferische lenselementen, om resultaten te creëren met ongelooflijke scherpte, lage chromatische aberratie en minimale vertekening.
 

De unieke beeldkarakteristiek van Samyang objectieven

De recente Samyang objectieven staan ondertussen bij vele fotografen bekend om hun prettige zachte en warme kleurweergave, en geven de Samyang objectieven een geheel eigen karakter. De nieuwe Samyang 35mm F1.8 FE is hierop geen uitzondering en is door zijn snel en stil autofocus en hoge beeldkwaliteit een objectief dat ook (semi-)professionele fotografen zal aanspreken. 
Geavanceerd Samyang autofocus voor foto en video
 
Tegenwoordig moet het autofocus niet alleen rekening houden met hoe nauwkeurig en snel het beeld wordt vastgelegd, maar ook met hoe stil en vloeiend het is. Dankzij de nieuw ontworpen en ontwikkelde Samyang Linear STM (Stepping Motor) kan een grotere en zwaardere scherpstel-lensgroep stiller en nauwkeuri
ger worden afgeregeld, wat een uitstekende beeldkwaliteit oplevert bij zowel foto's als video's.
Persoonlijke en praktische 'Custom Switch'
 
Met de Custom Switch is het fotograferen en bedienen van de Samyang AF 35mm F/1.8 FE intuïtiever en eenvoudiger. Zo kun je in de AF-stand van het objectief kiezen uit twee standen met handige functies. De scherpstelring kan dan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het instellen van het diafragma, belichtingscorrectie of handmatige scherpstelling. Je past het gewoon aan bij opnamestand die past bij je persoonlijke voorkeur. In de toekomst zullen meer functies worden toegevoegd door een firmware-update (mogelijk via het los verkrijgbare Samyang Lens Station).
Vochtwerende afdichtingen tegen weersinvloeden

De Samyang AF 35 mm F1.8 FE heeft een weerbestendige constructie tegen het binnendringen van stof, lichte regen en sneeuw. Het maakt het hierdoor mogelijkheid om ook prachtige opnamen te maken in minder dan perfecte weersomstandigheden. Je kunt zo genieten van de vrijheid van fotografische expressie, met ondersteuning van de modernste camerafuncties.
De gouden combinatie met de Samyang AF 75mm F1.8 FE

Iedere fotograaf, die lang achter elkaar moet werken, beperkt zijn aantal objectieven tot het strikt noodzakelijke. Voor straat-, reportage- en bruidsfotografie volstaat het voor velen om met twee objectieven op pad te gaan. Een lichtsterke gematigd groothoek en een korte tele.De gouden combinatie van de Samyang AF 35 en 75mm F1.8 FE objectieven, is exact dat! Compact, lichtgewicht, weerbestendig, hoge beeldscherpte met een mooie bokeh en een snel en stil autofocus maken dit tot een winnende set. Naast de hoge algehele kwaliteit van deze Samyang objectieven serie, draagt de zeer goede prijs/kwaliteitverhouding ook bij tot de geliefdheid bij talloze fotografen.
Laatst bekeken