Nikon

14-10-2020

 

Nikon kondigt de Z 7II en Z 6II aan 

 

 2827_URD697B75B6_00001_1

 

Nikon kondigt vandaag de Nikon Z 7II en de Nikon Z 6II aan: de volgende generatie van de topklasse Z 7- en Z 6-systeemcamera's.

De full-frame Z 7II en Z 6II zijn ontworpen rondom de zeer grote Z-vatting en het flink groeiende assortiment NIKKOR Z-objectieven. Beide modellen zijn nu voorzien van twee EXPEED 6-processors, snellere en grotere buffers ter ondersteuning van snelle continu-opnamen en twee kaartsleuven die plaats bieden aan één UHS-II SD- en één XQD- of CFexpress-kaart. Daarnaast kunnen beide camera's nu ook video's opnemen in 4K/60p . De optionele MB-N11 battery grip beschikt over knoppen voor verticale bediening en biedt extra stabielere grip bij opnames. De nieuwe WR-R11b draadloze afstandsbediening biedt uitkomst bij het op afstand bedienen van de camera en voor het draadloos aansturen van externe flitsers zoals de SB-5000.

 

Z 7II

De Z 7II is de nieuwste ontwikkeling van de bekroonde Z 7, met een superieure scherpstelling op het onderwerp, een hoge resolutie en een robuuste betrouwbaarheid. De camera heeft een groter dynamisch bereik en sterke prestaties over het grote ISO-bereik. Dankzij zijn grote verwerkingskracht en buffercapaciteit maakt de camera opnamesnelheden van 10bps mogelijk. Fotografen kunnen nu in één serieopname 200 JPEG-beelden met volledige resolutie schieten of 77 12-bits ongecomprimeerde RAW-beelden vastleggen.

De Z 7 II biedt verbeterde AF-functies voor Breedveld-AF als mensen of dieren het onderwerp zijn, AF bij weinig licht en AF met meevolgende scherpstelling waarvan de werking vergelijkbaar is met die van 3D-tracking. De elektronische zoeker (EVF) met 3.690.000 beeldpunten biedt een natuurlijker beeld, met minder black-out dankzij de hoge vernieuwingsfrequentie.

 

Z 6II

De Z 6II bouwt voort op het succes van de Z 6. De camera biedt robuustheid en gebruiksgemak. Het geeft de mogelijkheid om cinematische video's van professionele kwaliteit te produceren en biedt krachtige prestaties wanneer je momenten op beeld vastlegt. Doordat de camera stofbestendig en spatwaterdicht is, kunnen continu-opnamen ook onder barre omstandigheden worden gemaakt. Dankzij de nieuwe optie om de scherpstelringrichting om te draaien, kunnen gebruikers handmatig scherpstellen draaien in de richting die ze gewend zijn.

Voor videografen kan de camera in zowel het FX- als het DX-beeldveld 4K UHD en Full HD video's produceren. De HLG-opname-indeling van de camera behoudt meer details, een groter dynamisch bereik en meer contrast, waardoor benodigde nabewerking tot een minimum wordt beperkt Oogdetectie AF en dierdetectie AF zorgen dat tijdens video-opnamen beter op het onderwerp wordt scherp gesteld. Deze AF-mogelijkheden worden ook ondersteund in de fotografie stand en werken samen met de verbeterde snelheid en kracht van de camera. De Z 6II ondersteunt bij continu-opnamen een snelheid van 14 bps en een groter maximaal aantal opnamen: 200 JPEG-beelden of 124 12-bits ongecomprimeerde RAW-beelden in één serieopname.

 

Beschikbaarheid en prijs:

De Z 7II is eind 2020 beschikbaar voor een adviesprijs van €3399,-.

De Z 6II is begin november beschikbaar voor een adviesprijs van €2199,-.

 

Pre-order jouw examplaar nu via onze webshop.

 

 

21-07-2020

 

STAP OVER OP FULL-FRAME MIRRORLESS MET DE NIEUWE NIKON Z 5 EN NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3

 

Vandaag introduceert Nikon een nieuwe full-frame camera op instapniveau voor de Z series van Nikon. De Nikon Z 5 is robuust, licht en makkelijk te bedienen en is de ideale camera voor iedereen die wil overstappen op fotograferen met een full-frame systeemcamera.

Naast de camera introduceert Nikon het handzame objectief NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3, het kortste en lichtste full-frame zoomobjectief voor systeemcamera's.¹ Het is de perfecte partner voor de Nikon Z 5 en een geweldige mogelijkheid voor elke Nikon Z creator die een zeer handzaam full-frame zoomobjectief wil.

De Z 5 is ontworpen voor iedereen die de schoonheid van full-frame fotografie wil gaan verkennen. Of je nu foto's maakt of 4K-video's opneemt, je beelden zullen een nieuw niveau van detail, diepte en kleur laten zien. Beelden met een prachtig dynamisch bereik zijn zelfs bij hoge ISO-waarden haalbaar dankzij een full-frame CMOS-sensor van 24,3 MP die optimaal gebruikmaakt van de zeer grote veel-licht-opvangende Z-vatting. Nikon's hybride AF-systeem met 273 scherpstelpunten biedt een nauwkeurige scherpstelling over het gehele beeld. Dezelfde EVF als de gerenommeerde Z 6 en Z 7 geeft een zeer scherp beeld.

Twee kaartsleuven bieden een flexibele opslag en de bediening is moeiteloos dankzij de befaamde ergonomische functies van de Nikon Z, waaronder de diepe cameragreep. De camera kan ook worden gevoed via USB², ideaal als je een lange time-lapse-opname maakt.

De Nikon Z 5 is compatibel met alle lichtsterke en compacte full-frame NIKKOR Z-objectieven, van groothoek tot telezoom. De super handzame NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 is opgenomen in de basiskit. Dit veelzijdige, nieuwe standaardzoomobjectief is klein en scherp, dekt een aantal van de meest iconische brandpuntsafstanden die er zijn en biedt uitstekende prestaties voor foto's en video's. De Nikon Z 5 is ook volledig compatibel met de FTZ-vatting adapter die het gebruik van NIKKOR-objectieven met F-vatting zonder verlies van beeldkwaliteit mogelijk maakt.

Nikon blijft haar assortiment NIKKOR Z-objectieven uitbreiden met een verscheidenheid aan uitgebalanceerde objectieven die de creativiteit van de fotograaf stimuleren. De NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S wordt naar verwachting later dit jaar aangekondigd.

Bijgevoegde roadmap laat een overzicht zien van alle bestaande en komende objectieven voor de Z series.

 

Nikon-Z5-voor

 Verleg je creatieve grenzen. Nikon Z 5.

Prachtige Nikon Z-beeldkwaliteit: zeer grote Nikon Z-vatting, krachtige EXPEED 6-processor en fullframe CMOS-sensor van 24,3 MP met een ISO-bereik van 100-51.200.

Kleine kit, grote impact: de super handzame NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 is opgenomen in de basiskit van de Z 5-camera.

Hybride AF met 273 scherpstelpunten: zorgt voor een vloeiende, snelle en nauwkeurige scherpstelling over het gehele beeld. Oogdetectie-AF volgt de ogen voor perfecte portretten van mensen. DierendetectieAF doet hetzelfde voor katten en honden.

Vibratiereductie over vijf assen: foto's blijven scherp en video is stabiel.

Haarscherpe elektronische zoeker met 3.690.000 beeldpunten: de EVF met een hoge resolutie laat

niets buiten beeld. Belangrijke instellingen zoals belichting, ISO en witbalans worden in real-time toegepast.

Nikon Z-ergonomie: de diepe grip voelt veilig en de belangrijkste bedieningselementen zijn perfect geplaatst.

Stevig en toch lichtgewicht: de camerabody van de magnesiumlegering is afgedicht om stof en vocht buiten te houden.

Twee kaartsleuven, voeding via USB: accepteert snelle UHS-II-SD-kaarten en de camera kan opladen (camera uit) of worden gevoed via USB².

Kantelbaar touchscreen: raak aan om scherp te stellen en te fotograferen en dubbeltik om het beeld op 100% te bekijken.

Vloeiende 4K-video's: full-frame NIKKOR Z-objectieven maken een prachtige scherptediepte mogelijk.

Maak oogverblindende time-lapse-video's in de camera en maak foto's tijdens het filmen.

Ingebouwde Wi-Fi® en Bluetooth®. Met Nikon's SnapBridge-app kun je eenvoudig foto's en video's overzetten of van een smartapparaat een externe monitor en afstandsbediening maken.

 

Nikon-Z5-zij

 

Be bold. Be free. NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3.

Super handzame full-frame zoom: dekt van een veelzijdige groothoek van 24-50 mm tot een standaard brandpuntsbereik en maakt het gebruik van filters van 52 mm mogelijk.

Intrekbaarheidsontwerp: het objectief kan eenvoudig worden in- of uitgetrokken door aan de zoomringte draaien.

Nikon Z-beeldkwaliteit: beelden zijn prachtig scherp en gelijkmatig verlicht over het gehele beeld.

Rijke kleur: ED-glas en asferische lenselementen minimaliseren vertekening over het gehele zoombereik.

Constante kortste scherpstelafstand: van slechts 0,35 m over het gehele zoombereik.

Geweldig voor video's: scherpstellen is stil en focus breathing wordt verminderd voor professioneel uitziende resultaten.

Aanpasbare instelring: gebruik deze voor diafragmaregeling, belichtingscorrectie of ISO-aanpassingen.

 

De Nikon Z 5 + NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 kit zal verkrijgbaar zijn vanaf 27 augustus 2020. Pre-order jouw examplaar nu via onze webshop.

 

Laatst bekeken