Nikon

2020-07-21

 

STAP OVER OP FULL-FRAME MIRRORLESS MET DE NIEUWE NIKON Z 5 EN NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3

 

Vandaag introduceert Nikon een nieuwe full-frame camera op instapniveau voor de Z series van Nikon. De Nikon Z 5 is robuust, licht en makkelijk te bedienen en is de ideale camera voor iedereen die wil overstappen op fotograferen met een full-frame systeemcamera.

Naast de camera introduceert Nikon het handzame objectief NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3, het kortste en lichtste full-frame zoomobjectief voor systeemcamera's.¹ Het is de perfecte partner voor de Nikon Z 5 en een geweldige mogelijkheid voor elke Nikon Z creator die een zeer handzaam full-frame zoomobjectief wil.

De Z 5 is ontworpen voor iedereen die de schoonheid van full-frame fotografie wil gaan verkennen. Of je nu foto's maakt of 4K-video's opneemt, je beelden zullen een nieuw niveau van detail, diepte en kleur laten zien. Beelden met een prachtig dynamisch bereik zijn zelfs bij hoge ISO-waarden haalbaar dankzij een full-frame CMOS-sensor van 24,3 MP die optimaal gebruikmaakt van de zeer grote veel-licht-opvangende Z-vatting. Nikon's hybride AF-systeem met 273 scherpstelpunten biedt een nauwkeurige scherpstelling over het gehele beeld. Dezelfde EVF als de gerenommeerde Z 6 en Z 7 geeft een zeer scherp beeld.

Twee kaartsleuven bieden een flexibele opslag en de bediening is moeiteloos dankzij de befaamde ergonomische functies van de Nikon Z, waaronder de diepe cameragreep. De camera kan ook worden gevoed via USB², ideaal als je een lange time-lapse-opname maakt.

De Nikon Z 5 is compatibel met alle lichtsterke en compacte full-frame NIKKOR Z-objectieven, van groothoek tot telezoom. De super handzame NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 is opgenomen in de basiskit. Dit veelzijdige, nieuwe standaardzoomobjectief is klein en scherp, dekt een aantal van de meest iconische brandpuntsafstanden die er zijn en biedt uitstekende prestaties voor foto's en video's. De Nikon Z 5 is ook volledig compatibel met de FTZ-vatting adapter die het gebruik van NIKKOR-objectieven met F-vatting zonder verlies van beeldkwaliteit mogelijk maakt.

Nikon blijft haar assortiment NIKKOR Z-objectieven uitbreiden met een verscheidenheid aan uitgebalanceerde objectieven die de creativiteit van de fotograaf stimuleren. De NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S wordt naar verwachting later dit jaar aangekondigd.

Bijgevoegde roadmap laat een overzicht zien van alle bestaande en komende objectieven voor de Z series.

 

Nikon-Z5-voor

 Verleg je creatieve grenzen. Nikon Z 5.

Prachtige Nikon Z-beeldkwaliteit: zeer grote Nikon Z-vatting, krachtige EXPEED 6-processor en fullframe CMOS-sensor van 24,3 MP met een ISO-bereik van 100-51.200.

Kleine kit, grote impact: de super handzame NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 is opgenomen in de basiskit van de Z 5-camera.

Hybride AF met 273 scherpstelpunten: zorgt voor een vloeiende, snelle en nauwkeurige scherpstelling over het gehele beeld. Oogdetectie-AF volgt de ogen voor perfecte portretten van mensen. DierendetectieAF doet hetzelfde voor katten en honden.

Vibratiereductie over vijf assen: foto's blijven scherp en video is stabiel.

Haarscherpe elektronische zoeker met 3.690.000 beeldpunten: de EVF met een hoge resolutie laat

niets buiten beeld. Belangrijke instellingen zoals belichting, ISO en witbalans worden in real-time toegepast.

Nikon Z-ergonomie: de diepe grip voelt veilig en de belangrijkste bedieningselementen zijn perfect geplaatst.

Stevig en toch lichtgewicht: de camerabody van de magnesiumlegering is afgedicht om stof en vocht buiten te houden.

Twee kaartsleuven, voeding via USB: accepteert snelle UHS-II-SD-kaarten en de camera kan opladen (camera uit) of worden gevoed via USB².

Kantelbaar touchscreen: raak aan om scherp te stellen en te fotograferen en dubbeltik om het beeld op 100% te bekijken.

Vloeiende 4K-video's: full-frame NIKKOR Z-objectieven maken een prachtige scherptediepte mogelijk.

Maak oogverblindende time-lapse-video's in de camera en maak foto's tijdens het filmen.

Ingebouwde Wi-Fi® en Bluetooth®. Met Nikon's SnapBridge-app kun je eenvoudig foto's en video's overzetten of van een smartapparaat een externe monitor en afstandsbediening maken.

 

Nikon-Z5-zij

 

Be bold. Be free. NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3.

Super handzame full-frame zoom: dekt van een veelzijdige groothoek van 24-50 mm tot een standaard brandpuntsbereik en maakt het gebruik van filters van 52 mm mogelijk.

Intrekbaarheidsontwerp: het objectief kan eenvoudig worden in- of uitgetrokken door aan de zoomringte draaien.

Nikon Z-beeldkwaliteit: beelden zijn prachtig scherp en gelijkmatig verlicht over het gehele beeld.

Rijke kleur: ED-glas en asferische lenselementen minimaliseren vertekening over het gehele zoombereik.

Constante kortste scherpstelafstand: van slechts 0,35 m over het gehele zoombereik.

Geweldig voor video's: scherpstellen is stil en focus breathing wordt verminderd voor professioneel uitziende resultaten.

Aanpasbare instelring: gebruik deze voor diafragmaregeling, belichtingscorrectie of ISO-aanpassingen.

 

De Nikon Z 5 + NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 kit zal verkrijgbaar zijn vanaf 27 augustus 2020. Pre-order jouw examplaar nu via onze webshop.

 

 

2020-02-18

 

Firmware updates voor camera's uit de Z-serie van Nikon

 

Nikon kondigt vandaag firmwareversie 3.00 voor de Nikon Z 7 en Z 6 en firmwareversie 1.10 voor de Z 50 aan.

Deze firmware-updates bieden onderstaande verbeteringen die onze line-up van systeemcamera's nog krachtiger maken.

Z 7/ Z 6-firmwareversie 3.00

1. Dierherkenning-AF voor automatische scherpstelling op het gezicht en/of de ogen van honden

en katten

Dierherkenning-AF voegt ondersteuning voor honden en katten toe aan de functie voor gezichts- en oogherkenning. Wanneer er meerdere gezichten of ogen van dieren worden herkend, kan met de multi-selector of met touch-bediening het gezicht of oog worden geselecteerd waarop de camera vervolgens scherpstelt. Ook bij video-opnamen kunnen de gezichten van dieren worden herkend.

Klik hier voor een voorbeeldvideo van Animal AF Autofocus.

2. Meer AF-gebruiksgemak bij het volgen van onderwerpen

Het volgen van het onderwerp bij het maken van foto's in de stand Automatisch veld-AF is aangepast. Het gebruiksgemak lijkt nu meer op dat van 3D-tracking bij digitale SLR-camera's van Nikon. De camera volgt het onderwerp terwijl de ontspanknop half wordt ingedrukt of de AF-ON-knop wordt ingedrukt. Het volgen van het onderwerp stopt wanneer de gebruiker de vinger van de knop haalt en het scherpstelpunt springt weer naar de oorspronkelijke positie. Dit biedt meer bedieningsgemak. Daarnaast kan de overgang van Automatisch veld-AF naar Onderwerpselectie aan een zelfgekozen knop worden toegewezen. Deze veranderingen zorgen ervoor dat het onderwerp beter wordt gevolgd en het activeren en wijzigen van het onderwerp gemakkelijker gaat terwijl u door de zoeker kijkt.

3. Ondersteuning voor CFexpress-geheugenkaarten

Naast de CFexpress-geheugenkaarten van Sony worden CFexpress-kaarten (type B) die door ProGrade en Lexar worden geproduceerd ook ondersteund met Z 7-/Z 6-firmwareversie 3.00.

Download firmwareversie 3.00 voor de Z 7 hier.
Download firmwareversie 3.00 voor de Z 6 hier.

 

Z 50-firmwareversie 1.10

1. AF-regeling bij het maken van zelfportretten in de filmstand

Aanpassing van de specificatie instellingen voor het vastleggen van zelfportretten in de filmstand. Wanneer zelfportretten worden vastgelegd in de filmstand, wordt de scherpstelstand momenteel vergrendeld in de stand AF-S. Met de update naar versie 1.10 wordt de scherpstelstand vergrendeld in de stand AF-F. In deze stand volgt de camera het gezicht van de gebruiker zodat deze scherp in beeld blijft.

Download firmwareversie 1.10 voor de Z 50 hier.

 

 

2020-02-12

 

All_lens_2019DEC_PBS2-2

 

De Nikon Z-familie is uitgebreid met twee nieuwe Nikkor Z-objectieven


Nikon introduceert twee nieuwe NIKKOR Z-objectieven: het ultragroothoekobjectief NIKKOR Z 20mm f/1.8 S en het telezoomobjectief NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR. Beide objectieven hebben een snelle, stille en vloeiende scherpstelling en zijn goed afgedicht ter bescherming tegen stof en vocht.

De NIKKOR Z 20mm f/1.8 S breidt het Nikon Z-assortiment uit met krachtige S-line f/1.8-objectieven. Wanneer breed niet breed genoeg is, is dit lichtsterke ultragroothoekobjectief van 20 mm met een vaste brandpuntsafstand een uitstekende keuze. De grote Z-vatting en het f/1.8-diafragma met negen afgeronde lamellen zorgen voor uitzonderlijke prestaties bij elk soort licht. De scherpte is uitstekend van rand tot rand en uitzonderlijk op korte afstand dankzij een kortste scherpstelafstand van slechts 0,20 m. ED-glas en Nikon's anti-reflecterende Nano Crystal Coat gaan beeldschaduwen en lichtvlekken tegen. Dit objectief voor systeemcamera's legt ongeacht de instelling zo veel meer van het beeld vast.

De Nikon Z-familie is uitgebreid met de NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR als het perfecte objectief voor op reis waarmee u rijk gedetailleerde foto's en video's kunt vastleggen. Als een van de meest compacte telezoomobjectieven die momenteel verkrijgbaar zijn, past het gemakkelijk in een kleinere fototas. De grote Z-vatting biedt mogelijkheden voor een uniek ontwerp waarbij grotere lenselementen naar achteren zijn geplaatst. Dit biedt een uitstekende balans en bediening. Het optische ontwerp staat garant voor scherpe beelden met levendige kleuren en een diep contrast, ongeacht of u groothoek- of teleopnamen maakt. Videomakers kunnen prachtige full-frame video-opnamen vastleggen dankzij geavanceerde NIKKOR-optiek die de schitterende beeldkwaliteit van hun Nikon Z-camera optimaal benut.

 

press_nikkor_z_20mm_f1_8_s-original

 

Wijde blik. Nikkor Z 20mm F/1.8S

• Lichtsterk f/1.8-ultragroothoekobjectief voor systeemcamera's. Fenomenaal scherp van rand tot rand en uitblinkend bij weinig licht.

• Ongelooflijke scherpte. De scherpte is uitstekend en uitzonderlijk op korte afstand. Met een kortste scherpstelafstand van slechts 0,20 m hebben fotografen de volledige controle over het beeld, van close-up tot oneindig.

• Prachtige bokeh. Dankzij het geavanceerde optische ontwerp zijn prachtige stereffecten en een natuurlijk uitziende bokeh mogelijk.

• Scherpe, heldere beelden. ED-glas en asferische lenselementen corrigeren chromatische aberraties en Nikon's antireflecterende Nano Crystal Coat gaat beeldschaduwen en lichtvlekken tegen.

• Gereed voor video. De scherpstelling is snel, vloeiend en stil. Focus breathing is vrijwel helemaal verdwenen.

• Weerbestendig. Elk bewegend onderdeel van de objectiefcilinder is afgedicht om stof en vocht buiten te houden.

 

 press_nikkor_z_24-200mm_f4-6_3_vr-original

 

Voor al uw reizen. Nikor Z 24-200mm F/4-6.3 VR

• Ultracompact telezoomobjectief. Full-frame objectief voor een systeemcamera met een bereik van groothoek tot telezoom van 24 tot 200 mm.

• Klaar voor de reis. Weegt slechts 570 gram en past gemakkelijk in een kleinere fototas. De zoomvergrendeling houdt het objectief volledig ingetrokken wanneer het in een tas is opgeborgen.

• Scherpe close-ups. Een kortste scherpstelafstand van slechts 0,5 m bij 24 mm en 0,7 m bij 200 mm.

• Fantastisch voor video's. Autofocus is fluisterstil. Variatie in brandpuntsafstand wordt verminderd, net als focus-shift tijdens zoomen.

• Scherpe, heldere beelden. Asferisch ED-glas en asferische lenselementen staan garant voor minimale vertekening over het hele zoombereik. Nikon's ARNEO Coat gaat beeldschaduwen en lichtvlekken tegen voor helderder beelden.

• Stofbestendig en druipwaterdicht. Het objectief is afgedicht ter bescherming tegen stof en vocht. Een fluorcoat stoot stof en vuil effectief af zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit. 

 

 

2020-01-07

 

P950_PBS

 

Nikon reikt verder. De nieuwe superzoom P950.

Nikon breidt haar indrukwekkende assortiment bridgecamera's uit met de COOLPIX P950, die beschikt over een indrukwekkende 83x optische zoom. Deze robuuste superzoomcamera is de opvolger van de COOLPIX P900. Bij de upgrade naar deze camera zijn een aantal veelgevraagde functies toegevoegd waarmee onderwerpen in de verte heel eenvoudig met ongekende details kunnen worden vastgelegd in prachtige close-up foto's en zeer scherpe 4K-video's.

Met zijn grote bereik is de COOLPIX P950 de ideale camera voor fanatieke vliegtuigspotters en fotografen die vogels of wilde dieren willen fotograferen. De 83x optische zoom biedt een brandpuntsbereik van 24-2000 mm¹, terwijl de 166x Dynamic Fine Zoom de bovengrens digitaal uitbreidt tot een ongelooflijke 4000 mm².

P950_LCD_move

Als u wilde dieren of vogels wilt fotograferen bij het ochtendgloren of in de avondschemering krijgt u uitstekende resultaten dankzij het heldere NIKKOR-objectief met een groot maximaal diafragma van f/2.8. De beelden zijn zeer scherp, zelfs wanneer u fotografeert met veel zoom. Videofilmers kunnen adembenemende 4K-video's opnemen en belangrijke belichtingsinstellingen aanpassen tijdens het filmen, wat ideaal is bij wisselende lichtomstandigheden. De COOLPIX P950 ondersteunt ook RAW (NRW)-formaat voor foto's, zodat gebruikers optimaal kunnen profiteren van de meest geavanceerde verwerkings- en bewerkingsprogramma's. De grote flitsschoen maakt het mogelijk Nikon-accessoires zoals microfoons of zoekers te gebruiken.

 

Nikon onbevreesd. Maak kennis met de nieuwe D780.

D780_24_120_4_front

Vandaag introduceert Nikon de D780, een krachtige D-SLR die creatieve fotografen biedt wat ze zoeken in een full-frame camera, en meer. De D780 is een betrouwbare partner waarmee u altijd en overal schitterende en scherpe foto's of video's kunt maken. De robuuste D780 beschikt over een snel, speciaal hybride AF-systeem voor Live View opnamen en een snel en krachtig 51-punts AF-systeem met fasedetectie wanneer u fotografeert door de zoeker. Bij opnamen in Live View profiteren fotografen en videomakers van hetzelfde AF-systeem dat wordt gebruikt door de befaamde Nikon Z 6-systeemcamera. Gebruikers kunnen scherpstellen op gezichten met behulp van oogherkenning-AF en profiteren van AF bij weinig licht, waarbij betrouwbaar kan worden scherpgesteld op onderwerpen tot aan maar liefst -6 LW. Fotografen die door de zoeker fotograferen, kunnen bewegende onderwerpen moeiteloos volgen en snel schakelen tussen de geavanceerde AF-standen.

D780_24_120_4_back_34l

Snelle serieopnamen vergroten de veelzijdigheid van deze camera: maximaal 7 bps bij opnamen door de zoeker en 12 bps in de stand Stil fotograferen tijdens livebeeldopnamen. Andere opmerkelijke functies zijn de verbluffende minimale sluitertijd van 1/8000 sec. die ook de flexibiliteit geeft om te synchroniseren met Nikon Speedlight-flitsers. Ook kan de sluitertijd worden verlengd tot maar liefst 900 sec., perfect om indrukwekkende lichtsporen en nachtelijke scènes vast te leggen.

Videografen zullen versteld staan van de kwaliteit van de opnamen die ze met de D780 maken. De camera gebruikt de 6K-resolutie van de beeldsensor om 4K/UHD-video-opnamen met een zeer hoge resolutie en een beeldsnelheid van 30p/25p/24p te produceren zonder cropfactor. Videografen kunnen ook een externe videorecorder gebruiken om haarscherpe HLG HDR-opnamen te maken die rechtstreeks kunnen worden weergegeven op een compatibele tv of monitor.

D780_24_120_4_ME-1

AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR

AFS_120_300E_FL_ED_SR_VR_angle1

Of u nu binnen in een sporthal of ´s nachts buiten fotografeert, de AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR blinkt uit in een uitzonderlijk oplossend vermogen en buitengewone AF-prestaties. Dit opmerkelijke objectief markeert ook de introductie van een lang verwacht brandpuntsbereik. Fotografen die met een D-SLR-camera bij een brandpuntsafstand van 300 mm willen fotograferen, zijn niet langer verplicht gebonden aan een objectief met één brandpuntsafstand. Ook hoeven ze geen optische prestaties te riskeren door een zoomobjectief te gebruiken waarop een teleconverter is bevestigd.

NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S

Z70-200_2-8_angle3

Het lichtsterke full-frame NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S-objectief is het telezoomobjectief dat Nikon vandaag voor de Z-serie systeemcamera's uitbrengt. Of u nu sporten, evenementen of reportages fotografeert, dit S-Line-telezoomobjectief dekt het gehele brandpuntsspectrum voor foto's en video's. De scherpstelling is snel, vloeiend en geluidloos. De scherpte is uitstekend over het gehele beeld, zelfs wanneer u opnamen maakt bij maximaal diafragma. Bij video-opnamen is focus breathing vrijwel onzichtbaar.

Beide professionele objectieven maken gebruik van Nikon's nieuwe SR-glas en ED-glas om chromatische aberratie tegen te gaan en zetten daarmee een stap voorwaarts in optische prestaties. Het resultaat is dat kleurranden sterk worden verminderd en lastiger te regelen blauw licht (korte-golflengtespectrum) nauwkeurig wordt gecorrigeerd. Beelden zijn scherper dan ooit tevoren en het contrast is uitzonderlijk.

 

 

2019-10-25

Nikon DX-systeemcamera. Waar de magie plaatsvindt.

Volg uw passie en leg de schoonheid vast met de systeemcamera die comfortabel in uw handen ligt. Prachtige kleuren bij weinig licht. Een bekende houding vanuit een onverwachte hoek. Spelen met schaduwen wanneer de zon hoog staat. De lichte en handzame systeemcamera Nikon Z 50 produceert schitterende foto's en prachtige video's. Hij is snel, krachtig en gebruiksvriendelijk.

Nikon-Z50-body-met-16-50

Schitterend wanneer de zon ondergaat:   Fotografeer probleemloos overdag of 's nachts, dankzij een automatisch lichtgevoeligheidsbereik van 100-51.200 ISO en AF bij weinig licht. Van straatscènes om drie uur 's nachts tot portretten bij weinig licht, in het donker kunt u meer details vastleggen dan ooit tevoren.
 
nikon_z_50_low_light_performance-original
 
Altijd discreet, nooit verlegen:   De scherpstelling van de Nikon Z 50 werkt zeer stil en de camera heeft ook een stand Stil fotograferen. Dus wanneer vrienden u vragen om 'uw camera mee te nemen' naar hun bruiloft, kunt u belangrijke momenten vastleggen zonder deze te verstoren.
 
nikon_z_50_silent_photography-original
 

BLIJF VERBONDEN:   

Via de snelle Wi-Fi®- en Bluetooth®-verbindingen kunt u foto's en video's naar elk gewenst apparaat sturen om ze te delen of op te slaan. U kunt de Nikon-app SnapBridge gebruiken om JPEG's en video's eenvoudig te delen wanneer u onderweg bent of als afstandsbediening tijdens het fotograferen of filmen.

 

nikon_z_50_connectivity-original

 

Uw eigen perspectief:   

De grote lcd-monitor heeft een hoge resolutie en aanraakbediening zoals bij een smartphone en kan omhoog of omlaag worden gekanteld. Of u nu video's opneemt of zelfportretten maakt, elk perspectief heeft er nog nooit zo goed uitgezien.

 

 

 

 

Laatst bekeken